pl en sv
Inwestycja grupy F.B.I. TASBUD wyróżniona w szwedzkich mediach

Realizowana z sukcesem od marca tego roku inwestycja w szwedzkim Olofström nabiera rozgłosu medialnego. Udany Dzień Otwarty, był kolejnym powodem aby w szwedzkich gazetach i portalach informacyjnych pojawiły się liczne wzmianki nt. budowy najwyższych budynków w regionie Blekinge, realizowanych przez międzynarodowego Generalnego Wykonawcę F.B.I. TASBUD.

Kompleks budynków mieszkalnych tworzonych dla inwestora publicznego miasta Olofström (osiedle Holjebäck) stanowić będzie architektoniczną, miejską dominantę – budynki są najbardziej wyróżniającymi się i najwyższymi obiektami w rejonie. Takie walory inwestycji dostrzegły zaproszone na Dzień Otwarty media, które podczas spotkania aktywnie fotografowały oraz nagrywały nasze poczynania na budowie i wykonywały wywiady z zaproszonymi gośćmi oraz przyszłymi mieszkańcami, także budynku przeznaczonego dla seniorów 65+.

Media, podobnie jak przyszli mieszkańcy obiektów, z zainteresowaniem przyglądają się inwestycji, czekając na efekty pracy Międzynarodowej Grupy F.B.I. TASBUD z wyłącznie polskim kapitałem w tym spółki-córki prawa szwedzkiego TASBUD SVERIGE AB. Podczas spotkania szwedzkie media z dużą atencją przyglądały się zastosowanym przez nas innowacyjnym technologiom prefabrykowanym i wysokiej jakości wykonywanym robotom budowlanym, jak również utrzymaniem porządku i bezpieczeństwem pracy na terenie. Redaktorzy byli pod wrażeniem także tego, że pomimo dużej presji czasu, tak terminowo wykujemy każdy z etapów budowy utrzymując wysokie tempo naszej pracy.

– Z zadowoleniem patrzymy na kolejne publikacje, które docierają do nas. Jest to duże wyróżnienie i z pewnością ukoronowanie pracy całego zespołu, odpowiedzialnego za działanie naszej grupy na terenie Skandynawii. Należy w tym miejscu podkreślić, iż wyróżnieniem naszej pracy w mieście Olofström jest udany Dzień Otwarty, który był znaczącym wydarzeniem w regionie Blekinge, zauważonym i docenionym przez szwedzkie media. Cieszę się, że obok tak ważnych gości jak czołowe media, przedstawiciele inwestora oraz lokalnych władz, na wydarzeniu pojawili się także reprezentanci polskiej dyplomacji i rządowych organizacji wspierających polski biznes na arenie międzynarodowej. Potwierdza to, że jako duży Generalny Wykonawca jesteśmy coraz silniej związani z rynkiem skandynawskim, a tym samym, coraz większe znaczenia mają nasze działania w tym kraju. Napędza nas to do dalszej pracy i z pewnością to nie ostatni raz, kiedy głośno o nas w szwedzkich mediach – mówił dr inż. Andrzej Czapczuk, V-ce Prezes Zarządu i Dyrektor Generalny Grupy Kapitałowej F.B.I. TASBUD oraz Prezes Zarządu szwedzkiej spółki TASBUD SVERIGE AB.

Pozytywny wydźwięk medialny po wydarzeniu był większy niż się spodziewaliśmy. Media pochlebnie oceniły inwestycję, kładąc nacisk na tę część osiedla, w której m.in. znajduje się wspomniany budynek dla seniorów 65+, który będzie łączył starszą społeczność miejscowości Olofström. W artykułach wyróżniono pozytywne opinie przyszłych mieszkańców, którzy podpisali umowę z inwestorem lub planują tego dokonać, po wizji lokalnej w Dniu Otwartym.

Poniżej fragmenty publikacji:

”Blekinge Läns Tidning” (www.blt.se).

Najwyższe domy przyciągnęły zainteresowanych

Magnus Lindahl, kierownik projektu na trwającej budowie domów w Holjebäck, sądzi, że wschód słońca będzie przepiękny z najwyższych pięter nowych domów w Olofström. Magnus stoi na dachu domu dla osób 65+, a w tle widać zwykły dom na wynajem.

Najwyższe budynki mieszkalne w Olofström wzbudziły duże zainteresowanie. Wielu chciało spojrzeć na trwającą budowę w Holjebäck. Niektórzy z nich mają się tam wprowadzić.

Linda Blomqvist z Olofströmshus, pilnowała porządku w grupie, która miała zobaczyć nowe mieszkania. Póki co, wynajętych jest 26 mieszkań z 54 dostępnych, choć Linda ma nadzieję na większą liczbę wynajmujących.

„Sydöstran”

Zobaczyli przyszłe mieszkania - najwyższy dom w Olofström. "Najlepsze miejsce w Olofström" - słychać wśród zainteresowanych.

- Będzie wspaniale wprowadzić się do mieszkania i zostawić prace w ogrodzie - mówi Gunni-Ann Berggren, która pierwsza podpisała umowę zakupu jednego z mieszkań.

Holjebäck ma zostać ukończony 30 czerwca, a goście mają się wprowadzić do swoich mieszkań 1 sierpnia 2020 r. - Po tym ma zostać wybudowany budynek wspólny. Mieszkający tam mają być zaangażowani w planowanie i kształtowanie budynku i okolicznej zieleni - mówi Magnus Lindahl.

- Było interesująco to zobaczyć, zrobili więcej niż przypuszczałam - mówi Gunni-Ann Berggren.

F.B.I. TASBUD S.A. ul.  Balaton 20, 01-981 Warszawa Centrala: tel.  +48 22 834 26 47, tel./ fax  +48 22 865 53 00 e-mail: biuro@fbitasbud.pl REALIZACJA: ACTIVEDESIGN
Facebook LinkedIn